Industrie

Werken bij


Jij:
Hebt grote interesse in de kracht van ICT voor logistieke processen.
Gaat een stevige discussie niet uit de weg , zelfs niet met je baas.
Je denkt na over hoe problemen op te lossen en niet over wie de schuld heeft.
Hebt een hekel aan middelmaat en wilt (samen met ons) echt het verschil maken.
Je werkt graag met je hoofd maar ook met je handen.

Wij:
Helpen bedrijven in de maakindustrie hun concurrentie verpulveren.
Houden van de geur van metaal.
Vinden jouw passie en affiniteit belangrijker dan ervaring.
Hebben een hekel aan middelmaat.

Gezocht: Applicatieconsultant

Ben jij op zoek naar een uitdagende en afwisselende functie in de IT? wij zoeken een applicatie consultant met een heldere missie: tevreden klanten!

Voor onze snelgroeiende organisatie zijn we op zoek naar een applicatieconsultant. We zoeken een echte regelaar, iemand die het leuk vindt om zich vast te bijten in onze apps en ervoor wil zorgen dat de klant met veel plezier met onze apps kan werken. Uiteindelijk is het doel dat de klant grip op productie krijgt.

Als applicatieconsultant werk je ondersteunend voor een aantal vaste klanten, toonaangevende productiebedrijven en werkgevers met 50-500 medewerkers. Voor deze klanten ben jij het eerste aanspreekpunt voor alles wat met de inrichting en de processen van de apps te maken heeft. Daarmee ben je niet alleen verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie, maar denk je ook mee over toekomstige ondersteuning en uitdagingen.

Een paar uur per dag ben je bezig met de ondersteuning van gebruikers. Je helpt de gebruikers om optimaal te werken met de apps, geeft uitleg over (nieuwe) functionaliteiten en helpt met het maken en aanpassen van rapportages. Als je merkt dat gebruikers vaak tegen dezelfde problemen aanlopen, maak je een handleiding of geef je een training.

De rest van je tijd besteed je aan het optimaliseren van de processen bij klanten. In de vorm van projecten worden optimalisatietrajecten opgestart waarbij jij de spil bent. Je wordt bijgestaan door jouw ervaren collega consultants. Elke klant heeft zo zijn eigen uitdagingen. Denk hierbij aan doorlooptijdverkorting, ketenintegratie, realtime aansturing van de werkvloer. Jouw taak is om bij de klant goed door te vragen naar hun wensen of aankomende veranderingen zodat jullie een passende oplossing kunnen ontwerpen. Daarna gaan jullie samen aan de slag om de oplossingen te implementeren.

Het werk doe je deels bij de klant, maar ook op kantoor. Dat is wel zo handig, want dan krijg je intern ook veel geregeld. En dat is nou nét wat jouw rol zo bijzonder maakt. Je kan de klant goed helpen, omdat je enorm veel kennis hebt van het systeem en je intern lijntjes hebt om problemen snel op te lossen. Wat nou middelmaat!

Uiteraard doe je dit werk niet alleen. Je werkt intern samen met andere applicatieconsultants. In het begin zal je daar vaak langs gaan, maar omdat je het liever allemaal zelf doet, leer je snel bij. Je stemt ook veel af met de accountmanagers, developers, dataconsultants. Je trekt eigenlijk iedereen die jou kan helpen om het probleem van je klant op te lossen direct aan de mouw.

Bij de klant trek je vaak op met een vast aantal gebruikers, functioneel beheerders of zelfs directieleden. We krijgen vaak te horen dat onze applicatieconsultants gewoon als onderdeel van het team worden gezien. En dat is fijn, niet alleen omdat je dan veel voor elkaar krijgt, maar ook omdat je dan gewaardeerd wordt. Op dat moment weet je dat jouw missie geslaagd is: een tevreden klant!

Tot slot; wij zien jou over 3-5 jaar als ervaren consultant die zelfstandig klanten helpt bij het verder optimaliseren van haar bedrijfsprocessen. Wij zien jou als drijvende kracht voor het initiëren van nieuwe diensten en producten om zo de organisatie te helpen groeien en bij te blijven in de markt.

Voor het goed invullen van deze functie verwachten we een aantal vaardigheden:

 • HBO werk- & denkniveau.
 • Je hebt kennis van hardware en software, daardoor werk je handig met verschillende IT-systemen.
 • Je bent goed in het bedenken van oplossingen waarbij de klant zo snel mogelijk geholpen is.
 • Je kan zelfstandig werken en trekt aan de bel als je hulp nodig hebt.
 • Ervaring in de maakindustrie is een pré.

De volgende persoonlijke vaardigheden zullen je goed van pas komen:

 • Je bent enorm klantgericht
 • Je bent communicatief vaardig
 • Je gaat samen met anderen voor resultaat en kwaliteit
 • Je hebt veel respect voor het nakomen van gemaakte afspraken
 • Je bent stressbestendig
 • Je hebt een hekel aan middelmaat en wilt (samen met ons) echt het verschil maken