Industrie

Sociale werkvoorziening


Van binnen naar buiten. De wereld van de sociale werkvoorziening heeft de laatste jaren te maken gehad met grote veranderingen. Nadruk komt steeds meer te liggen op het plaatsen van mensen bij reguliere bedrijven. Budgetten zijn verlaagd en deze trend zet zich door. Het is van belang voor sociale werkplaatsen te focussen op meer omzet en het verlagen van kosten.

Binnen sociale werkplaatsen vinden over het algemeen eenvoudige productieprocessen plaats. Het is van extra belang dat daar waar software wordt gebruikt, de oplossing eenduidig, eenvoudig en visueel is.

Wilt u met uw organisatie besparen op kosten en uw medewerkers voorzien van simpele doeltreffende software?

Smart Production Solutions zorgt er samen met u voor.

Papierloos werken

De oplossing die als basis fungeert is de Smart Production Suite. De Smart Production Suite is een flexibele Cloud gebaseerde oplossing. De oplossing waardoor u papierloos uw werkvloer gaat aansturen. De oplossing waardoor u papierloos uw werkvloer gaat aansturen.

De Smart Production Suite bestaat uit 5 modules: JobControl, StockControl, QualityControl, OEE en ShopFloorPlanner.

Doorlooptijden verkorten door grip op de werkvloer

JobControl ondersteunt de diverse productieprocessen en zorgt dat medewerkers zo eenvoudig mogelijk gegevens als aantallen geproduceerd, benodigde tijd, uitval registeren. Zelfs op een leuke interactieve manier, door middel van slimme intuïtieve apps!
Digitaal worden orders, conform de planning doorgezet naar de werkvloer. Operators zien digitaal welke onderdelen ze dienen te maken. Omdat de routing vastligt in JobControl kan een operator pas starten (de order is “uitgegrijst”) wanneer de voorgaande stap is afgehandeld.
De orders zijn voorzien van allerlei extra informatie, digitaal! Denk hierbij aan werkinstructies, tekeningen, handleidingen etc.. Alle informatie in bereik middels een druk op de knop.
JobControl koppelt realtime het verbruik van materialen en uren terug aan uw ERP. Hierdoor beschikt uw over realtime inzicht in de status van werkorders en krijgt u meer grip op de doorlooptijden van werkorders.

StockControl ondersteunt het magazijn bij het digitaal verwerken van transacties op de werkvloer. Zo voorkomt u dat werkorders, waarbij nog niet alle materialen aanwezig zijn, worden gestart. Indien extra materiaal nodig is, kan de teamleider zelf een pickverzoek digitaal inleggen, die bij de magazijnmedewerkers op hun iPad zal verschijnen. Pickorders, inkoopontvangsten en verplaatsingen, allemaal worden ze digitaal op een iPad getoond aan de magazijnmedewerkers. Door de koppeling met uw ERP kunt u realtime uw materiaalstromen monitoren.

QualityControl verwerkt de gemelde afwijkingen van uw medewerkers. De insteek van de Smart Production Suite is dat uw medewerkers zich focussen op productie en zich niet laten afleiden door het verzamelen van materialen of stilstand door aandacht voor afwijkende producten. Afwijkingen dienen door de kwaliteitsafdeling worden afgehandeld. Medewerkers/teamleiders melden afwijkingen en kunnen verder met hun werk. Kwaliteit krijgt een melding zodra een afwijking plaatsvindt.
Door de afwijkingen te analyseren en stuk voor stuk op te lossen ontstaat uiteindelijk flow op de werkvloer. Het begint echter als eerste met signalering. Daarbij helpt Quality Control.

De Smart Production Suite helpt u bij het 100% digitaliseren van uw organisatie.