Industrie

Machinebouwers


Vandaag de dag volgen technologische ontwikkelingen zich in rap tempo op, denk hierbij aan Internet of Things (IoT). Alles communiceert met iedereen. Ook concepten veranderen. Zo wil een klant geen product van u maar een oplossing. Focus voor machinebouwers zal dan ook steeds meer komen te liggen op service en het leveren van maatwerk gebaseerd op standaarden. Het is belangrijk om componenten ten alle tijden te kunnen leveren of componenten te kunnen vervangen.

Uiteraard dienen onderdelen traceerbaar te zijn. Het is voor machinebouwers van belang scherp te zijn op flexibiliteit en snelheid van R&D en engineering. Dit om internationale concurrentie het hoofd te bieden en ook de steeds meer eisende klant. Ketenintegratie is een aandachtspunt om de Oem-er te volgen en om uitbesteding een vloeiend onderdeel te maken van samenwerking. Lean en efficiënt werken door de keten met als einddoel korte levertijden, tevreden klanten en optimaal resultaat onder de streep.

Wilt u uw concurrenten op een achterstand zetten door uw doorlooptijden verkorten?

Smart Production Solutions zorgt ervoor samen met u.

Papierloos werken

De oplossing die als basis fungeert is de Smart Production Suite. De Smart Production Suite is een flexibele Cloud gebaseerde oplossing. De oplossing voor uw (toekomstig) personeel, die opgegroeid is met intuïtief werkende oplossingen. De oplossing waardoor u papierloos uw werkvloer gaat aansturen.

De Smart Production Suite bestaat uit 5 modules: JobControl, StockControl, QualityControl, OEE en ShopFloorPlanner.

Doorlooptijden verkorten door grip op de werkvloer

JobControl ondersteunt de productie op de werkvloer. Digitaal worden orders, conform de planning doorgezet naar de werkvloer. Operators zien digitaal welke onderdelen ze dienen te maken. Omdat de routing vastligt in JobControl kan een operator pas starten (de order is “uitgegrijst”) wanneer de voorgaande stap is afgehandeld. Uiteraard kunnen opdrachten in delen gereed gemeld worden. Er wordt aangegeven wanneer een stap langer duurt dan gepland. Operators kunnen redenen aangeven voor extra tijd (rework).

De orders zijn voorzien van allerlei extra informatie, digitaal! Denk hierbij aan werkinstructies, tekeningen, handleidingen etc.. Alle informatie in bereik middels een druk op de knop.
JobControl koppelt realtime het verbruik van materialen en uren terug aan uw ERP. Hierdoor beschikt uw over realtime inzicht in de status van werkorders en krijgt u meer grip op de doorlooptijden van werkorders.

StockControl ondersteunt het magazijn bij het digitaal verwerken van transacties op de werkvloer. Zo voorkomt u dat werkorders, waarbij nog niet alle materialen aanwezig zijn, worden gestart. In geval van een kapot onderdeel kan de operator zelf een pickverzoek digitaal inleggen, die bij de magazijnmedewerkers op hun iPad zal verschijnen. Pickorders, inkoopontvangsten en verplaatsingen, allemaal worden ze digitaal op een iPad getoond aan de magazijnmedewerkers. Door de realtimekoppeling kunt u realtime uw materiaalstromen monitoren.

QualityControl verwerkt de gemelde afwijkingen van de operators. De insteek van de Smart Production Suite is dat operators zich focussen op productie en zich niet laten afleiden door het verzamelen van materialen of stilstand door aandacht voor afwijkende producten. Afwijkingen dienen door de kwaliteitsafdeling worden afgehandeld. Operators melden de afwijking en kunnen daarna verder met hun werk. Kwaliteit krijgt een melding zodra een afwijking plaatsvindt. Door realtime registratie weet u meteen waar het probleem is en kunt u de basisoorzaak achterhalen. Door deze oorzaken stuk voor stuk op te lossen ontstaat uiteindelijk flow. Het begint echter als eerste met signalering. Daarbij helpt QualityControl.

De Smart Production Suite helpt u bij het 100% digitaliseren van uw organisatie.