Industrie

Food


De markt voor de foodindustrie is enorm aan het veranderen. Zo wordt de markt groter dankzij de wereldwijde groei van de bevolking en tegelijkertijd stijgt de vraag naar steeds meer gezondere voeding. Er is meer vraag naar voeding met minder suikers, vet, zout of calorieën en is er een verschuiving van vlees naar vleesvervangers. Innovatie is dan ook erg belangrijk voor de foodindustrie. Er zijn steeds meer start ups met innovatieve producten die de markt betreden. Ook technologische innovatie zoals IoT (internet of things), onder de verzamelnaam Smart Industry 4.0, zullen toegang vinden tot de foodindustrie. 3D printen, ketenintegratie en het digitaliseren van processen is een must om mee te kunnen met de concurrentie. De (eind)klant koopt inmiddels al online haar voedsel.
Tracing van producten is van vitaal belang. Schandalen zoals vipronil ondermijnen het vertrouwen van de (eind)klant in producten en kunnen enorme schade toebrengen.

Wilt u uw concurrenten op een achterstand zetten door uw processen te digitaliseren?

Smart Production Solutions zorgt ervoor samen met u.

Papierloos werken

De oplossing die als basis fungeert is de Smart Production Suite. De Smart Production Suite is een flexibele Cloud gebaseerde oplossing. De oplossing waardoor u papierloos uw werkvloer gaat aansturen. De oplossing waardoor u papierloos uw werkvloer gaat aansturen.

De Smart Production Suite bestaat uit 5 modules: JobControl, StockControl, QualityControl, OEE en ShopFloorPlanner.

Realtime inzicht in productieorders

JobControl ondersteunt de productie op de werkvloer. Digitaal worden orders, conform de planning doorgezet naar de werkvloer. Operators zien digitaal welke producten, voorzien van de bijbehorende recepturen, ze dienen te maken.
De orders zijn voorzien van allerlei extra informatie, digitaal! Denk hierbij aan werkinstructies, recepturen, handleidingen etc.. Alle informatie in bereik middels een druk op de knop. Zo kunnen de operators digitaal instructies krijgen conform uw procedures voor HACCP.
Tijdens het productie proces wordt meteen digitaal de codering ten behoeve van tracking en tracing vastgelegd. Zo beschikt u over de mogelijkheid om ten alle tijden batches terug te traceren in het geval van een calamiteit. Ook bijproducten kunnen via JobControl worden geregistreerd.
JobControl koppelt realtime het verbruik van grondstoffen/ingrediënten en uren terug aan uw ERP. Schoonmaak, voorbereidende activiteiten, alle processtappen worden geregistreerd zodat u meer inzicht heeft in de kosten van uw productie.

StockControl ondersteunt het magazijn bij het digitaal verwerken van transacties op de werkvloer. Zo voorkomt u dat productieorders, waarbij nog niet alle ingrediënten aanwezig zijn, worden gestart. In geval van het ontbreken van ingrediënten in de receptuur kan de operator zelf een pickverzoek digitaal inleggen, die bij de magazijnmedewerkers op hun iPad zal verschijnen. Pickorders (gebaseerd op FIFO), inkoopontvangsten en verplaatsingen, allemaal worden ze digitaal op een iPad getoond aan de magazijnmedewerkers. Door de realtimekoppeling kunt u realtime uw grondstoffen verbruik monitoren.

QualityControl verwerkt de gemelde afwijkingen van de operators. De insteek van de Smart Production Suite is dat operators zich focussen op productie en zich niet laten afleiden door het picken van ingrediënten of stilstand door aandacht voor afwijkende producten. Afwijkingen dienen door de kwaliteitsafdeling worden afgehandeld. Operators melden de afwijking en gaan daarna verder met produceren. Kwaliteit krijgt een melding zodra een afwijking plaatsvindt. Door realtime registratie weet u meteen waar het probleem is en kunt u de basisoorzaak achterhalen.

De Smart Production Suite helpt u bij het 100% digitaliseren van uw organisatie.